Kontaktlinser

Kontaktlinser ger en större frihet för dig som lever ett aktivt liv. Moderna kontaktlinser ger möjlighet till lång användningstid med mindre risk för irritationer och besvär.

En korrekt tillpassad lins ger oftast ett optimalt seende.

Vi har möjlighet att erbjuda ett hundratal olika linstyper från branschens alla leverantörer.

Linskontroll bör utföras minst en gång per år för att säkerställa god ögonhälsa.

Ortho-K – Bra syn utan glasögon eller kontaktlinser

Vill du se bra varje dag utan glasögon eller kontaktlinser? Med Ortho-K nattlinser kan det bli möjlighet.

Nattlinsen är en stabil kontaktlins med speciella egenskaper. Den används nämligen enbart på natten! Medan du sover omformar linsen din hornhinna till en optimal kurvatur som ger korrekt synskärpa. När du stiger upp på morgonen tar du ut nattlinsen och ser tydligt hela dagen utan vare sig glasögon eller kontaktlinser.

Nattlinser kan korrigera närsynthet upp till -5,50 D, brytningsfel upp till -2,5 D och lässtyrka upp till +1,75 D.

Förstoringsglas och andra synhjälpmedel

Med ålder eller sjukdom kan synen försämras till den grad att enbart glasögon inte alltid räcker till. Då kan du behöva förstoringsglas eller andra hjälpmedel för att underlätta vardagen. De vanligaste förstoringsglasen är runda, med ett handtag. Men det finns så mycket mer. Här följer några exempel.

Lässtav
”Lässtav” är ett avlångt och halvcylinderformat förstoringsglas. Den läggs på texten som blir lätt upphöjd och förstorad. Perfekt vid läsning av bok eller tidning.

Läskristall
”Läskristall” är ett kristallformat förstoringsglas som lyfter upp texten samtidigt som den förstorar. Bra när du behöver se riktigt liten text.

Sylupp
”Sylupp” är ett förstoringsglas du hänger runt halsen och stödjer mot bröstet. På så sätt får du händerna fria och kan tex handarbeta lite lättare.

Filterglas är glas med ett speciellt filter. Filtret har olika färgnyans beroende på egenskap. Det finns tex kontrasthöjande filter för skarpare seende, filter för att lindra migrän och filter för att lindra vid tex utmattningssyndrom.

Det finns flertalet olika förstoringsglas och synhjälpmedel att tillgå. Fråga oss i personalen så hjälper vi dig med just ditt behov av hjälpmedel.

SVERIGE NÄRMASTE OPTIKER

Skoglunds Optik – SVERIGES NÄRMASTE OPTIKER har nyligen bytt ägare. Men traditionen som familjeföretag lever vidare. Sedan år 1956 har ledorden i företagets filosofi varit KVALITET och KUNDSERVICE.

Vårt mål är inte att vara billigast
– utan att vara bäst.